fredag, november 28, 2008

Masse snø .. i 2006 og nå i dag 29.12 : ))2005 - såvidt du ser lillestua.

2006.


I 2006 hadde vi så mye snø at vi måtte måke ned til kjøkkenvinduene og dukkestua forsvant nesten i kavet. Når en bor i høyden er en vant med dette - så jeg regner med at vi får vår tørn i år også selv om vi ikke har hatt noe særlig snø til nå. Nå er det rengjøring og pynting til til advent.


Ha en fin fredag.

Oppdatert 29.12.
Ja-ja da fikk jeg som fortjent - masse snø laver ned her i dag. Gøy for ungene og koselig for mor (selv om jeg må ut og måke).


onsdag, november 26, 2008

Kveld
Ha en fin kveld, vær snill og ta vare på hverandre.


søndag, november 23, 2008

Ryddig med gamle spann.

Her var jeg lei av alt rot og at det blir for mange penner, blyanter og rot.
Nå er det saks og penner i den store spannet og postit lapper og viskelær i den lille. Endelig fant jeg et bruksområde for mine spann som jeg tidligere har hatt oppå kjøkkenskapene.
Ha en fin søndag.

fredag, november 21, 2008

Bondens marked og nytt

Da rakk jeg akkurat og få med meg litt handling på Bondens Marked i Drammen før de stengte. Denne salatdressing er veldig god og kan anbefales hvis du liker litt sur/søt dressing.

Fikk også kjøpt en plommegløgg som jeg synes smaker mye bedre enn den tradisjonelle gløggen. Blander en del gløgg med to deler vann og ev. litt attått : )) Et koselig hjerte fikk jeg ogsp med.


Tok et bilde av gangdøra mi - med rekved"kunsten" min over.


Endelig har jeg fått tak i God Jul skilt fra Insirasjon og Sånn på Konnerud. Henger her sammen med et av mine hjemmelagede hjerter. Og for de som lurte så har jeg laget hjertene i forrige innlegg. De er enkle og lage så det er bare å sette igang. Nå skal mor på julebord så ha en fin fredagskveld.

torsdag, november 20, 2008

Trebutt - før og etter.


Etter en del besøk her kom denne frem fra glemselen. Med et par strøk maling ble den litt fin synes jeg. Nå har hjertene fått plass til de skal gis bort eller henges opp. Får pynte med noe annet når julen nærmer seg (og det gjør den jo snart) ; )

Hører rykter om at Bolig Pluss ligger i postkassen hjemme idag - gleder meg.
Men skal en tur på juleshopping først - har planer om å kjøpe noenl julegaver også er det Bondens Marked på Bragernes Torv i Drammen i dag - veldig mye kos.
Ha en flott torsdagskveld.


mandag, november 17, 2008

Skjenk i ny drakt.Se ble det ny skjenk på tv stua oppe. Lett puss og masse maling så ble vi rett så fornøyd dattera og jeg. Litt store knotter kanskje men... (Indiska).
Ha en fin mandagskveld.søndag, november 16, 2008

Peanøtt kake.Denne kaken hadde jeg med meg på lag i går. Den er veldig enkel å lage og veldig god.
Her kommer oppskriften:
Mandelbunn:
3 egg
200 g sukker
1 ss hvetemel
200 g knuste mandler
Egg og sukker piskes til eggedosis, rør i resten med slikkepott e.l..
Stekes i ca 45 min ved 175 c
Glassur smeltes i kjele:
200 gr melkesjokolade
1 dl fløte
1 ss margarin
Strø over rikelig med peanøtter mens glasuren er varm.
Lykke til og ha en fin søndag.

fredag, november 14, 2008

Flere hjerter.

Ja da ble det endelig TID til å sy noen flere hjerter. Var ikke helt fornøyd med malen som var avbildet i Juleheftet til Allers, men fant de jeg hadde fra i fjord - mye mer fornøyd.
Alle materialene har jeg kjøpt på Stoff og Stil og den broderte B'en kostet bare 5 kr. Har lyst til å brodere noen monogrammer men kommer nok ikke i gang med det før jul : ] Tiden går jo så fort atte.

Trauet eller bakken som hjertene ligger i er gammel men er freshet opp med litt hvitmaling. Kommer på veggen bare jeg finner et egnet sted - går rundt og leter litt nede og oppe.


Bordet her kjøpte jeg på Ikea i fjord - har malt det og brukt det litt rundt omkring både ute og inne. Veldig praktiskt og kan brettes sammen når du trenger plassen til noe annet. Er perfekt til å sette pc'n på når jeg sitter i kurvstolen og surfer på internett.Ola hjertene er laget av et olaskjørt - ble veldig bra synes jeg med hank av hamp har jeg tenkt å sette på en GOD JUL sløyfe som kan tas av etter jul.
Julegaveshoppingen er i gang - og det kan anbefale! Deilig å handle uten å sloss og mens utvalget forsatt er stort. Et av de prikkete hjertene er lovet opp til venninnen på Averøy - bare gavene kommer på plass og sendes med posten.
Ha en fin fredagskveld. Kos dere og ta vare på hverandre : >
lørdag, november 08, 2008

Julestoffer.

I dag blir det litt rydding her hjemme før jeg kan ta frem stoffer og sy litt. Med disse bildene gleder jeg meg til jul og jeg synes stoltrekkene er så søte. Håper jeg rekker å sy slike til jul til kjøkkenstolene. I dag regner det og er skikkelig grått ute - deilig med innevær hvor vi tusler litt med vårt inne alle mann - mens far er på jobb. Bildene har jeg tatt fra Nyblom O Kollèn.
Ha en fin lørdag.

torsdag, november 06, 2008