søndag, mai 31, 2009

Rabarbra.

Nå har vi det godt på østlandet med masse sol og varme. Har kost meg i sola med Menn hater kvinner og bakt en rabarbrapai. Enkelt og greit en paideig, hvor du fyller med rabarbra biter, litt sukker og potetmel (for å ta opp litt av fukten). I ovnen i 20 min og du har en god kake med is eller krem til. Bildet over er en annen oppskrift som jeg fant her. Den skal prøves.Rabarbra suppe skal vist også være godt. Har funnet en oppskrift på klikk.no som Wenche har laget. Den finner du her. Det har jeg ikke prøvd meg på men de som har sier det er veldig godt.

Nå skal jeg gyve løs på blomsterbeddene - kommet lit ugress der i varmen ; )

Ha en fortsatt fin pinse.


fredag, mai 29, 2009

Uterommet akkurat nå.


Da er pinsehelgen i gang og vi har slått oss ned ute på terrassen for å nyte god mat og varm deilig sol. Håper været holder seg hele helgen.


Vi skal "nesten" bare kose oss i sola med bok og hekletøy for min del. Kanskje vi skal til Solbergelva i morgen og se Petter Solberg og olabil løp. Må bli litt for gutta og.

Litt av utsikten.


Under her er det lunt når det blåser og fint når det regner litt. Ha en fin pinse alle dere.
lørdag, mai 23, 2009

Rosa - prikker, ruter og blomster.

Ble så fornøyd med miksen av mønster - selv om det ble veeeldig rosa. Med blått i tilleg så blir det vel duset ned litt.
Her har jeg stæsja opp kjøkkenet. Blir et par brikker i prikkete stoffet også, men må nok og kjøpe mer av det blomstrete stoffet. Blomstene er fra mamma til oss på bryllupsdagen i dag.

Måtte ha med et hjerte hjem fra butikken i dag.


To innlegg på en dag - ikke meg likt.
Nå er det bare den blårutete duken igjen å sy.
Ha en fin fin dag i morgen.
Og sola kom...

... og har fått nytt solen litt i dag og det er bare så deilig. Nå kom det mørke skyer og en kraftig regnskur så jeg rømte inn til symaskinen isteden. Har vært på Stoff og Stil og kjøpt noen stoffer til uterommet. Jeg har blåe stolputer og har tenkt å ha de rosa nyansene til pynteputer og blårutete duk på bordet. Anbefaler en tur innom hvis du bor i nærheten av Drammen. Må ut dit igjen og få kjøpt meg voksduker. Hadde flere i det prikkete slaget. En bør helst dra alene uten mann og barn for det er mye folk der alltid.

Tar noen bilder når prosjektene er feridge.
Ha en fortsatt fin helg.
I morgen skal vi og se datteren opptre i Drammen Teater.
Hei sveis..

torsdag, mai 21, 2009

I regnvær er det kos...

....å tenne lys og lese med en god kopp te.
Her er nye kroken min i mellomgangen.
Skal sy en hvit stolpute med rysjer i morgen
for da her jeg fri.
Stolen er fra mormors hjem og pulten er reddet fra
skroten hos min venninnes foreldre.
De har stått her halvmalt i en laaaaang tid.
Har en stol til som også skal få nytt liv med hvitmaling.
Bordplaten er rimelig røff enda, men den skal byttes ut etter
at jeg har malt ferdig bokhyllen i gangen.
Tenke at jeg kunne legge ferdigmalte lister
og hyller på denne mens de tørker.
Kos dere i kveld om det er sol eller regn der du er.
Baskilikum og minieføy ble med hjem fra Sten Gård og Gartneri.


tirsdag, mai 19, 2009

Sten Gård & Gartneri.Her kan du tro det er mye fint... ikke dyrt er det heller. De dyrker alt selv og du får kjøpt alt fra ferdig planter til stiklinger. Nederst her ser du masse fine krydderplanter - kr. 35,- i store potter. Sten Gård og Gartneri ligger i Skoger utenfor Drammen. Verd et besøk om du er i nærheten. Jeg er ikke så "tøff" til å phote når jeg er rundt sånn så det ble med disse to inne i drivhuset he-he.


Har kjøpt blå lobellaer - her med en lyseblå farge som skal i en sink kanne, og vanlige som skal sammen med mine pelargoniaer. De store koster 39,- og de små koster 12 pr. stk.

De hadde fine pelargoniaer også, enkle og doble til ... 39,-/stk. Det er ikke verst! De er ikke like store som min Dr. Ingrid, men kraftige og fine med masse skudd. Det er litt dårlig bloggelys nå så det må bli flere bilder av fangsten en annen dag. Ha en riktig fin tirsdagskveld. Snart blir det fruene og grønnsaksdipp her i stua.mandag, mai 18, 2009

Avslapning

Etter en fin 17. mai feiring har det blitt en dag med bare avslapning for min del. Magen er ikke helt med meg om dagen så en får ikke beveget seg så langt unna heimen ;) får å si det sånn.
Med en fantastisk dag i går med fint vær og korsp som spilte Fairytale kan vi vel godta at det er grått og regn i dag. Regner med at både været og kroppen er i bedre form i morgen.
Bildet fant jeg hos Slettvoll

Ha en fin mandag.lørdag, mai 16, 2009

17.mai og bunad.


Her er mor og datter i nordmørsbunad - den er vi stolt av. Den er nok ikke så kjent her på østlandet for vi blir alltid spurt om hvor den er fra. Når vi møter andre nordmørsbunader så "hilser" vi liksom litt på hverandre. Jeg har arvet min fra min mormor som kjøpte sin i 1975.

Nærbilde av min vest og bånd.


Forkleet måtte vi til Heimen i Oslo for å få tak i . Husfliden i Kr. sund og omegn selger ikke denne selv om den er begynt å komme tilbake igjen. Forkle som blir solgt i dag er mye dusere i fargene og da synes jeg det blir ffinestsammen med rød vest og rødt på veska - men smaken er jo forskjellig.

Her er bunadsjenter fra i fjord - gleder meg til å se de i toget i år - 10. klasse og siste år på ungdomsskolen sammen. Flotte jenter.
Ønsker dere alle en riktig fin 17. mai og at vi får "bunadsvær"
(det kan jo ikke bli værre enn i fjord).
torsdag, mai 14, 2009

Det kommer seg...

Se.. det begynner å gro i bedet mitt ved inngangen til oss. Her blir det masse fine blomster tett i tett. Gleder meg til å vise når det står i full blomst.
Jeg har masse tusenfryd i bed og i gresset utenfor. De sprer seg noe sinnsykt, så jeg har samlet noen i en krukke i trappen opp til terrassen på stuesiden. Bak ser du roser og lavendel som begynner å spire. Jeg delt lavendelene og er spent på om de kommer seg.

Her lurer vi på om vi skal sette et fremtidig lysthus isteden for epletreet. Eplene er ikke spesielt fine så det er greit å ofre det.


Her tenkte jeg i første omgang at jeg skulle ha en levegg ved hushjørnet med en platting og en sittegruppe. Ikke noe vakkert syn nå, men vi har gammel mur som må dreneres så når det er klart, tenke jeg (med hjelp av gubben he-he) å lage til en plass her til ungdommen. De vil jo helst sitte uforstyrret - liker jo å ha de i nærheten ;))


Dette kunne kanskje være noe? Ikke så glad i disse typen møbler - liker litt mer sittekomfort, men det ser utrolig koselig ut.
Det er eksamenstid i huset og snart danse oppvisning i Drammens Teater så det blir lite tid til nye spennende ting på bloggen. Får håpe det blir mer tid til uka. Har planer om litt sying av uteputer og lignende. Håper også jeg kan plante ut mine pelargoniar. Avleggerne klarer seg overraskende bra. Ønsker deg en fin helg og 17. mai feiring.
tirsdag, mai 12, 2009

Hekledilla med PTs hefte nr. 93

PT har kommet med nye vårmønster hvor det ene heter Intreriør og er fylt med masse fine strikke og hekleoppskrifter. Hvis du vil se på hektet, finner den her.
Her et ett teppe med duse fine farger.
Spreke grytekluter i klare fine farger. Kvikker opp i alt det hvite.
Et teppe med masse farger.

Ha en fin dag der ute og ikke slit dere ut før 17.mai ; ))

fredag, mai 08, 2009

Ei lita bu i hagen...

Ei lita bu i hagen med shabby chic møbler hadde vært kos. Ikke lett å finne, men en kan jo drømme? I siste utgave av Vakre Hjem var det en reportasje fra et gammelt drivhus som var så koselig. Har også sett et inne på Oasen Hagesenter her i Drammen som neseten var finere. Må huske på å ha med kamera neste gang jeg skal dit ; ).

Bilde ukjent.
Her var det kanskje litt liten plass, men det hadde sjarm.

Bilde fra Cathrine.


Bilde fra Smineset.


Dette fant jeg hos myhomeideas.com Ikke verst dette heller med masse blomster.
Her er det regn - da er det lov å drømme seg bort i litt hagegreier.
Ha en riktig fin helg.


tirsdag, mai 05, 2009

Ane Mone.

Noen som kjenner til det merket? Jeg kjøpte for en tid tilbake en tunika som jeg bare digger. Er kjøpt på Cosmo i Drammen, men har sett den på Ilse Jakobsen butikken i Paleet i Oslo og Staff i Drammen. Nydelig stoff lin/ bomull og fint snitt. Den finnes også i en nydelig lillafarge.
Ble litt dårlig bilde dette - er ikke så glad i å være modell selv ; )

Kjede har jeg laget en gang av glassperler på vokset tråd.


Et nærbilde av stoffet midt på forran. Helt i min stil. Likte du den Venke (hi-hi).
Ikke interiør dette, men.. litt forskjellig må en jo ha med innimellom.
Ha en fortsatt fin uke.