fredag, oktober 30, 2009

Litt tidlig med jul, men....

...jeg har nå begynt så smått og kjøpe inn litt. Mange fristelser der ute og dette God Jul skiltet kjøpte jeg hos Mols i Sandvika. De hadde mye fint i duse farger.
Jeg har kjøpt med julevimpel hos Bestefars verksted og fikk med disse nydelige tagsene. Du er flink Mona.

Her er julevimpelen .

Har prøvehengt den i gangen i dag og ser at at det skal bli fint med hvitere maling på veggene her. Nå er det gul sandsten, men skal bli latte som vi har i stuen. Har som mål å begynne til uken.

Jeg ser at det er veldig mye duse farger i juleustillinger rundt om og når jeg skulle bestille julekort var det samma greia der - hvit, beige og grått. Fint det aldså, men jeg savner nå litt rødt her og der. Derfor har jeg pyntet kommoden min med litt røde lys og en liten bamse med rød sløyfe på hode. Den lille esken har min far laget på sløyden i barneårene og jeg har malt den hvit og slitt kantene litt. Skal pynte lokket litt når jeg får tid.
Ha en fin helg

mandag, oktober 26, 2009

Fru Bruuns Handelshus i Drammen

I Albumsgate i Drammen er det kommet en ny koselig butikk i lokaler med stil og sjel.
De har mye fint interiør.

nydelige håndklær og såper til velvære.

lamper og rammer, gammelt og nytt,


gammel ovn som varmer kalde kunder,

masse fine tekstiler,

butikken er full av fine stilleben,

sko,

og klær.
Her anbefales det en tur innom. Det skal ihvertfall jeg - ble ikke kjøpt noe når vi var innom denne gangen. Da ønsker jeg dere en fin uke.
lørdag, oktober 24, 2009

Masse te-lys + flere tova votter.

Torsdag var den store shopping dagen her hos oss. Først startet venninnen i Oslo mens jeg var på kurs. Her er vi på Stabekk hos Bolina. Utrolig koselig butikk som anbefales å besøke. Disse lyshyllene synes vi var så koslige og med så mange forskjellige lysholdere. Her må du ha en rik lommebok ; )

Her i interiørdelen av butikken. Turte ikke ta flere bilder jeg. Er litt forsiktig der..


Denne veggen falt vi for hos Mols i Sandvika. Vi var en uke for tidlig ute til deres juleutstilling. De skulle ha den fineste julebutikken i år. Spennende.Nå har jeg strikket 2 par votter som er tovet og et par som snart er ferdig.Et par med perler og heklet blomst,


og et med fløyelsbånd.
De lilla skal få hjerte på seg før toving, men jeg må ha tak i tovenål.

Denne fine hjerte skålen med hank fikk jeg av venninnen min som er på besøk her. Den er kjøpt hos Siws Hjerterom. Fin ? Snakker om hvite prikker..... det har faktisk snødd litt her i dag. Det ble ikke liggende, men det var egentlig litt koselig og.
Ha en fortsatt fin helg og tusen takk til alle dere som er så greie å legger igjen hyggelige kommentarer til meg.

torsdag, oktober 22, 2009

På Ikea i Trondheim.

Fin innredning fra Ikea som jeg godt kunne tenke meg gitt. Har ikke plass til sittebenk som her men det har venninnen når bryggehuset en gang blir ferdig.
Kjøkkenøy har jeg heller ikke plass til -men lekkert er det.

Denne flotte døra er foreviget på Oppdal. Fin gammel årgang - døra aldså. Denne flotte dama har jeg på besøk for øyeblikket. Vi storkoser oss. Vært på shopping i dag, men tenk vi klarte å unnvære å shoppe interiør i dag. Var innom Panduro og kjøpte julepapir - de hadde utrolig mange fine og jeg ente med et grått med litt julerødt på. Hadde rød med hvite prikker også.
Ha en fin fredag i morgen.


søndag, oktober 18, 2009

Helgemodus.

Hei igjen. Her har det vært deilig høstvær i hele helgen. Utemøbler o.l. blir ryddet inn for vinteren. Sønnen i huset elsker kaken på bildet over - Drømmerull. Oppskriften er fra min farmor og det er en utrolig god kake. Kake nr. 2 står i ovnen, men den skal få en tur i fryseren. Godt å ha litt hvis en skulle få besøk en dag.
Oppskriften på kaken er: 3 egg, 1 eggehvite, 1,5 dl sukker= doses. Sikt i 50 gr. potetmel, 2 ts bakepulver+ 2 ss kakao. I en langpanne midt i ovnen på 200 gr i 12 min. Så må du ta et bakepapir og strø med sukker og velve den ferdige stekte kaken over. La formen ligge over kaken til den er kald.
Fyll: 100 gr. mykt smør+125 gr. melis= røres hvit. Ha i 2 ts vaniljesukker og eggeplommen. Smør utover kaken, rull den sammen og putt den litt i kjøleskapet.

Da lurte jeg på om jeg skulle fyke over litt her på kjøkkenet mens kake nr. 2 kjøler seg ned.
Får besøk i neste uke og da skal vi bare kose oss og gjøre minst mulig fornuftig ; )
I gangen har min datters første sko fått plass med bildet av min far som da han var 3. Lykten har fått mose isteden for skjellene fra sommer'n. Det er fortsatt nydelig i skogen så jeg var en snartur i formiddag - løp faktisk :)
Så må dere kose dere resten av søndagen - det skal jeg også snart.

søndag, oktober 11, 2009

Prosjekt garn..

Hei og vel overstått helg. Her har jeg endelig fått avsluttet to av alle de strikke/ hekleprosjektene jeg har igang. De søte rosa baby skoene er til ei lita søt snuppe som heter Marte. De tovene vottene er til meg selv - har heklet en blomst med en perle i midten. Tenker jeg også skal ha litt perler rundt blomstern. Vottene er strikket i fritidsgarn og var utrolig gøy å strikke.
Tenker det blir litt kortere mansjett på de neste parene med et brodert enkelt hjert før tovingen. Må prøve ut litt forskjellig her tenker jeg.

Nå er det tvkos med datter'n og meg. Ta vare på hverandre og ha en fin dag i morgen.
Stor klem

lørdag, oktober 10, 2009

God helg.

I dag får vi gjester og lam står på menyen. Vi skal mimre om sommer, sol og Alcudia. Ute skinner solen over et nydelig høstlandskap selv om luft er litt skarp er det ganske fin temp.
I kveld skal det tennes lys i enhver krok - det er en av de gode tingene når høsten kommer.
Ha en riktig kos helg og tusen takk for alle hyggelige kommentarer.


onsdag, oktober 07, 2009

Litt rødt og litt høst.

En liten titt inn på kjøkkenet mitt der hylla har fått høstfarger med rødt og kvister fra fjellturen i helgen. Det blir mer og mer rødt i dette rommet - da blir det nok mer og mer jul etterhvert.
Fant disse fine kvistene som er tørket krekebærgrener. Pyntet den med et nytt hjerte og fløyelsbånd som er kjøpt på Gol. Ellers er det full fart i heimen og strikkeprosjektene er mange.
Ha en riktig fin høstuke - dere som har det denne uken.


mandag, oktober 05, 2009

Hytte på fjellet?

Hei på dere. Håper dere har hatt en riktig fin helg. Vi har vært på fjellet og fått årets første snø - 15 cm på lørdag. Litt rart, men kos og - ihvertfall når en kunne reise hjem til høstsol igjen.

Var på en veldig fin interiørbutikk på Gol - Gavehuset. Er du i nærheten så må du bare innom der. Jeg var der UTEN kamera, men det var så mye folk der at jeg hadde vel ikke fått tatt noen bilder allikevel. De hadde noen fine gardiner fra Herregård, men jeg fant kun dette bildet på hjemmesiden deres her.

Før snøen kom fikk jeg plukket med meg litt kvister som jeg har tenkt å lage noen små buketter av med sløyfe på, men akkurat nå hersker det totalt kaos hjemme så en får vel rydde litt først. Ellers har jeg bare 100 siden igjen av siste boken til Stieg Larsson - utrolig spennende.

Ha ei fin uke rundt om .


P.S. Julebladene er kommet i butikken!!